22.11.2018

2018 Mevlid-i Nebi Haftası Paneli

21 Kasım 2018, Çarşamba
Salihli'de Mevlid-i Nebi haftası kutlandı

Salihli İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Salihli Şubesi tarafından organize edilen Mevlid-i Nebi Haftası düzenlenen programla kutlandı.

Zafer Keskiner Tiyatro Salonu’nda düzenlenen program, Turgutlu Kaymakamı Salihli Kaymakam Vekili Uğur Turan, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Uğurlu, Belediye Başkan Yardımcıları Mahmut Süreyya Karaoğlu ve Ali Rıza Ünveren, Müftü Adem Karakelebek, İlçe Emniyet Müdürü Sayım Başaran, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsa Dilek, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Oktay Ayaz, din görevlileri, öğretmenler ve öğrenciler ve vatandaşlarımızın katılımı ile gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Şüheda Camii İmam Hatibi Serkan Dinçer tarafından Kur’an-ı Kerim okundu. Programın açılış konuşmasını yapan İlçe Müftüsü Adem Karakelebek, programa katılanlara teşekkür ederek Mevlid-i Nebi Haftalarını kutladı.

"Peygamber ve Gençlik" konulu Sinevizyon gösteriminin ardından Panel ve Söyleşi programı düzenlendi.

Panele konuşmacı olarak İlçe Vaizi Ali Öztürk ve Katip Çelebi Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Araştırma Görevlisi Samet Yağcı katıldı. Öztürk ve Yağcı, söyleşisinde gençlere ve ailelerine Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV) gençliğe bakışı üzerinden örnekler vererek tavsiyelerde bulundu.
Program Mevlid-i Nebi Haftası münasebetiyle liseler arası düzenlenen kompozisyon yarışmasında 1.Selman Sarı. 2.Reyhan Göde ve 3.Emine Demircan’a ödüllerinin verilmesi , Konuşmacı ve katılımcılara çiçek takdimi ile son buldu.