23.06.2016

Sarıgöl İlçe Müftülüğümüz

Manisa il merkezine yakşlaşık 135 km mesafede bulunan Sarıgöl  1957 yılında ilçe olmuştur. Bugün Bulgaristan sınırları içinde bulunan Razgrat'ta dünyaya gelen Ali YANGAL, İlçenin ilk Müftüsü olarak görev yapmıştır.

O dönemde ilçe merkezinde Pazar Camii, Dışkahveler Camii, Ayan Camii ve Aşağıkoçaklar Camii olmak üzere 4 cami bulunmaktaydı. Köylerde ise Avşar köyü, Bahadırlar Köyü, Çöpköy (Çimentepe), Yalınayak (Yeşiltepe) Köyü ve Ziyanlar Köyü olmak üzere 5 camisi vardı.

Sarıgöl İlçe Müftülüğü ilk olarak Pazar Camii avlusunda üstü Merkez Kur'an Kursu olan 2 katlı binanın altında hizmet vermiştir. Daha sonra uzun bir süre yine Pazar Camii altındaki yerinde hizmet vermiştir.  Son olarak Dışkahveler Camii altındaki yeni yerinde, 51 camii ve 21 Kuran Kursu ve 64 personeli ile İlçe Müftüsü Mehmet CEYHAN idaresi altında hizmet vermeye devam etmektedir.