10.01.2022

Sarıgöl Müftülüğünde İhtida Töreni

Rus vatandaşı Natalia Sarıgöl Müftülüğünde düzenlenen ihtida töreni ile Müslüman olarak Nalan ismini aldı.

İlçe Müftülüğüne başvurarak Müslüman olmak istediğini belirten Rus vatandaşı Natalia için ihtida merasimi düzenlendi. İhtida merasiminde konuşan İlçe Müftüsü Osman ASLAN merasim ve İslam dini hakkında bilgiler vererek, Müslümanlığı seçen Natalia için İslam dinini en güzel şekilde yaşaması temennisinde bulundu.

Aslan, “Rus vatandaşı Natalia kardeşimiz için İslam’a geçiş, ihtida merasimi için birlikteyiz. Bu merasimlerde Müslümanlığı kendi hür iradesiyle tercih eden kardeşlerimizin Müslüman olduklarına dair ikrarlarını yazılı belge ile onaylayıp veriyoruz.”dedi.

Konuşmaların ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan ihtida töreni Natalia’nin Kelime-i Şehadeti getirerek Müslüman olması ve yapılan dua ile sona erdi.

Müslüman olduktan sonra Nalan ismini alan kardeşimize İlçe Müftüsü Osman ASLAN Rus mealli Kur’an-ı Kerim ve İslam dinini anlatan kitap seti hediye etti.