21.10.2020

ORTAOKUL VE LİSE ÖĞRENCİLERİ ARASINDA

PEYGAMBERİMİZ VE ÇOCUK ”

KONULU KOMPOZİSYON YARIŞMASI

1. Yarışmanın amacı; Ortaokul ve Lise öğrencileri arasında Hz. Peygamber sevgisini ve örnekliğini canlı tutmaktır.

2. Yarışmanın konusu; “Peygamberimiz ve Çocuk”

3. Yarışma; Orta ve Lise öğretim seviyesindeki öğrencilere yönelik iki ayrı kategoride, Orta ve Lise seviyesinde öğrenim gören öğrenciler arasında yapılacaktır.

4. Yarışmaya Manisa Merkez ve İlçelerinde eğitim gören öğrenciler katılabilecektir.

5. Yarışmaya başvurular ve yarışmanın değerlendirilme işlemleri tamamen elektronik ortamda gerçekleştirilecektir. Yarışmacıların şartları taşıyıp taşımadıklarına ilişkin belgeler yarışma sonrasında dereceye girerek ödül almayı hak eden öğrencilerden talep edilecektir.

6. Hangi aşamada olursa olsun, şartları taşımadıkları veya başka bir metinden iktibas (alıntı) yaptıkları ortaya çıkanların yarışmaları iptal edilecektir.

7. Başvurular 26 Ekim 2020 tarihinde başlayacak olup 06 Kasım 2020 tarihinde sona erecektir. Belirtilen tarihler haricinde müracatlar dikkate alınmayacaktır.

8. Yarışma başvuru formu https://manisa.diyanet.gov.tr/Sayfalar/home.aspx adresinden indirilecek, el yazısı ile doldurulup imzalanacak, tarayıcıda taratılarak veya fotoğrafı çekilerek öğrenci belgesi ve kaleme alınan eser ile birlikte son başvuru tarihine kadar manisa. genclik@diyanet.gov.tr e-posta adresine gönderilecektir.

9. Yarışma Değerlendirme Kurulu kendi içerisinde görev dağılımı yaparak ön eleme ve son eleme olmak üzere eserleri iki aşamada değerlendirecektir. Kurul, dereceye giren eserler dışında mansiyon almaya değer gördüğü eserler varsa bunları Müftülüğe bildirecektir.

10. Ortaokul ve Lise kategorisinde yarışmada birinci olan eserin sahibine 1000 Tl, ikinci olan eserin sahibine 750 Tl, üçüncü olan eserin sahibine 500 Tl ödül olarak verilecektir.

11. Eserlerin değerlendirilmesinde siyasi mesajların bulunmaması, ahlak kurallarına uygun oluşu ve bir ticari markanın reklamını yapmaması gibi hususlar dikkate alınacaktır.

12. Eserin, Türkçe dilbilgisi kurallarına uygun olarak, elektronik ortamda, times new roman fontuyla, 12 punto ile yazılması istenecek, ancak el yazısı ile yazılmış eserler de yarışmaya kabul edilebilecektir.

13. Eserin 400 kelimeden az ve 850 kelimeden çok olmaması göz önünde bulundurulacaktır.

14. Katılımcılar eserlerinin özgün olduğunu, daha önce benzeri bir yarışmaya katılmamış olduğunu kabul etmiş sayılırlar.

15. Yarışma Değerlendirme Kurulu, aşağıdaki kriterlere göre puanlama yapacaktır:

Konuyu ifade edebilme, duygu ve düşünceyi aktarabilme gücü

30 Puan

Giriş, gelişme ve sonuç bölümlerinin kullanılışı

30 Puan

Kullandığı dilin akıcılığı ve özgünlük

20 Puan

Türkçe dil bilgisi kurallarına uygunluk

20 Puan

1. Yarışma sonuçları 07 Aralık 2020 Pazartesi günü mesai bitiminde https://manisa.diyanet.gov.tr/Sayfalar/home.aspx adresinden ilan edilecektir.

MANİSA İL MÜFTÜLÜĞÜ