21.11.2022

LİSELER VE ORTAOKULLAR ARASI MEKTUP YARIŞMASI

“SUFFE OKULUNDA HZ. PEYGAMBER EFENDİMİZ (S.A.S)’İN ÖĞRENCİSİ OLSAYDINIZ ONA NE SÖYLEMEK İSTERDİNİZ?” MEKTUP YARIŞMASI UYGULAMA ESASLARI

Yarışma Konusu:

Suffe  Okulunda  Hz.  Peygamber  Efendimiz  (S.A.S)’İn  Öğrencisi  Olsaydınız  Ona  Ne  Söylemek İsterdiniz?” Mektup Yarışması

Amaç:

24 Kasım Öğretmenler Günü dolaysıyla farkındalık oluşturmak

Hedef Kitle:

Ortaokul ve Lise Öğrencileri

Ödüller;

İl Birincileri    1. 1000 TL,

2. 500 TL

3. 250 TL

Yarışma Şartları:

1. Yapılacak olan mektup yarışması Ortaokul ve Lise Öğrencilerine yönelik olacaktır.
  2. Yazılan mektuplar Ortaokul ve Lise Öğrencileri arasında ayrı ayrı değerlendirmeye alınacaktır.
  3. Müracaatlar  24  Kasım  2022  ile  03  Şubat  2023  tarihleri  arasında  İlçe  Müftülüklerine yapılacaktır.
  4. Yazılan mektupların altına ıslak imza atılacak olup, katılımcı formu ile birlikte okulun bulunduğu ilçe müftülüğüne teslim edilecektir.
  5. Mektuplar Times New Roman yazı formatında 12 punto ve en fazla 2 sayfa olarak yazılacaktır.
  6. Her   İlçe   Müftülüğünce,   dereceye   giren   öğrencileri   belirlemek   için   İlçe   Müftüsü/Şube Müdürü/Vaiz başkanlığında, bir vaiz, bir Türkçe/Türk Dili ve Edebiyat Öğretmeni ile erkek ve kadın gençlik koordinatöründen oluşan komisyon kurulacaktır.
  7. İlçe Müftülükleri 8 Şubat  2023 tarihine kadar yarışmayı sonuçlandıracaklardır.
  8. Her İlçe Müftülüğü ilk üçe giren öğrencileri mahalli imkanlarla ödüllendirecektir.
  9. İlçe Müftülükleri, 10 Şubat 2023 tarihinde birinci olan ortaokul ve lise öğrencilerin eserleri (mektup) ve katılımcı formunu İl Müftülüğümüze gönderecektir.
  10. Yarışma İlçe Müftülükleri sosyal medya hesabından ilan edilecek, ayrıca okullarda gerekli duyurular yapılacaktır.
  11. Yarışmaya  katılanlar  eserlerinin  Diyanet  İşleri  Başkanlığınca  kullanılmasını  telif  ücreti istemeksizin onay vermiş sayılırlar

Değerlendirme;

1. Temanın kısa, anlaşılır ve düzgün cümlelerle işleniş tarzı 30 puan,