02.07.2024

MANİSA'DA YAZ KUR'AN KURSLARI COŞKUYLA BAŞLADI

Manisa’da 2024 yılı yaz Kur’an kursları tarihi Sultan Camiinde ve Malta Camii’nde düzenlenen açılış programlarıyla başladı. Manisa il genelinde 40 binden fazla öğrencinin kayıt yaptırdığı kurslar, 378 Kur’an kursunda ve 1761 camide düzenlenecek.

Manisa İl Müftülüğü tarafından 501 yıllık tarihi Sultan Camii’nde ve Malta Camii’nde Yaz Kuran Kursları açılış programı düzenlendi. Açılışa Manisa İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, İl Müftü Yardımcısı Mehmet Ceyhan, Şehzadeler İlçe Müftüsü İsmail Temür, Yunusemre İlçe Müftüsü Ali Efe, öğrenciler ve çok sayıda veli katıldı.

Malta Camii’ndeki açılış programında Yaz Kur’an Kursu öğrencilerine hitap eden İl Müftüsü Kabukçu; “Sevgili çocuklar, camimize hoşgeldiniz. Yaz tatilinde bir öğrencinin yapacağı en güzel işlerden birisini yapıyorsunuz. Camiler bizlerin sadece namaz kıldığı mekanlar değildir. Siz buradaki günlerinizde hem farklı arkadaşlıklar edineceksiniz, hem de okullardaki derslerimize destek amaçlı bilgiler öğreneceksiniz. Devamsızlık yapmamaya çalışın, arkadaşlığa dikkat edin, birbirinize zarar vermeyin. Buradaki eğitiminiz bittiğinde çok farklı güzellikler elde ettiğinizi göreceksiniz. Hepiniz için duacıyım. Rabbim sizi her türlü hastalıktan, musibetlerden muhafaza buyursun. Bahtınız açık olsun. Hayırlı evlatlar olasınız.” diye konuştu.

Yaz Kur’an Kurslarında bu sene yarışmalarla, sosyal kültürel ve sportif etkinliklerle eğitimlerin zenginleştirileceğini ifade eden Müftü Kabukçu, çocuklar arasında yardımlaşmayı, dayanışmayı sağlamayı, kardeşlik duygusunu pekiştirmeyi ve şiddetten uzaklaştırmaya yönelik değerlerin kazanılmasını hedefleyen etkinlikler yapacaklarını söyledi.

2024 Yılı Yaz Kur’an kursları ‘Elif be te se cim, Başlıyor Kur’an Sevincim’, temasıyla 1 Temmuz-16 Ağustos tarihleri arasında hafta içi her gün 4 saatten haftalık toplam 20 saat olarak gerçekleştirilecek. Kurslarda Kur’an-ı Kerim, İtikat, İbadet, Siyer, Ahlak değerleri ile birlikte sosyal ve kültürel etkinlikler de planlanıyor.