28.11.2017

İL MÜFTÜMÜZ SİNAN CİHAN’IN MEVLİD KANDİLİ MESAJI

29 Kasım Çarşamba Günü’nü 30 Kasım Perşembe’ye bağlayan gece âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (sav) dünyayı teşriflerinin yıldönümünü idrak edeceğiz.

Sevgili peygamberimizi anlatan en güzel kavram şüphesiz rahmet ve merhamettir. Nitekim Kur’an-ı Kerim’de Resul-i Ekrem’e hitaben: ”Biz seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik.” (Enbiya,21/107) buyrulmuştur. Barbarlığın yaşam tarzı haline geldiği Cahiliye toplumunu şefkat, insaf ve adaletle tanıştıran Rahmet Elçisi’nin izlediği yöntemler, belirlediği ilkeler, benimsediği tavırlar, aldığı kararlar kısacası merhameti öğretirken harcadığı çabalar, modern zamanların insanı ile bir kez daha buluşturulmalıdır. Biz Müslüman olarak O’nun hayatını erişilmez bir hayranlıkla seyretmek yerine, model almaya çalışmalıyız.

Mevlid Kandili’nin Manisalı Hemşerilerimiz için hayırlara, bu gece de yapılan tüm duaların milletimizin, İslam âleminin birlik ve beraberliğine, insanlığın hidayetine vesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum.

Sinan CİHAN

İl Müftüsü