Manisa Müftülüğü

16.03.2016

Hasan ÇAKIROĞLU

1956 yılı Manisa İli Demirci İlçesi Kuyucak-Karapınar Köyünde doğdu. İlk tahsilini Dikilitaş Köyünde tamamladı. Bölgenin sevilen âlimi Hacı Sadık YILDIRIM Hoca Efendiden Kur’an eğitimi aldı. 1978 de Demirci İmam-Hatip Lisesinden mezun oldu. Aynı yıl15.07.1978 tarihinde, Muğla İli Kavaklıdere ilçesi Nebiler köyünde İmam-Hatip olarak göreve başladı. 1979 YILINDA Yatağan ilçesi Yeşilbağacılar kasabasına naklen atandı.1984 yılında 9Eylül İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Sırasıyla Manisa merkez  Karakoca köyü, Soma merkez Ulu camii, Manisa merkez Küçük sanayi sitesi camiinde İmam-Hatip  olarak görev yaptı. 1989 yılında Diyanet İşleri Başkanlığı İstanbul Haseki Eğitim Merkezi Müftülük Vaizlik ihtisas kursunu kazandı. İhtisas kursunu tamamladıktan sonra 22.5.1992 de Balıkesir İli Balya ilçesine Müftü tayin edildi. Sırasıyla Balıkesir Balya, Manisa Kula, Manisa Kırkağaç İlçelerinde İlçe Müftüsü olarak çalışan Hasan ÇAKIROĞLU, halen Manisa Müftü yardımcısı olarak çalışmaya devam etmekte olup, evli ve dört çocuk babasıdır.