15.10.2021

MANİSA'DA "AHİLİK VE HELAL BİLİNCİ" KONULU RESİM YARIŞMASI DÜZENLENDİ

Manisa’da ‘Ahilik ve Helal Bilinci’ konulu resim yarışması düzenlendi

Manisa İl Müftülüğü, “2021 Ahi Evran Yılı” etkinlikleri kapsamında “Ahilik ve Helal Bilinci” konulu resim yarışması düzenlendi.
Manisa İl Müftülüğü, Ahilik teşkilatının üstün ahlaki değerlerinin toplum nezdinde önemsenmesi; Ahilik teşkilatının kurucusu, İslam alimi Ahi Evran-ı Veli’nin anılması amacıyla ortaokul öğrencilerine yönelik “Ahilik ve Helal Bilinci” konulu resim yarışması düzenledi.

İl Müftülüğü, il genelinden 23  öğrencinin resimlerinden dereceye girecek eserleri belirleyebilmek için alanında uzman kişilerden oluşan komisyon kurdu.

Komisyon incelemeleri sonucunda; Alaşehir ilçesi Mustafa Beşikçioğlu Ortaokulu öğrencisi Cennet Su Koş birinci, Alaşehir Üstek Koleji Ortaokulu öğrencisi Ada Yeşil ikinci, Şehzadeler ilçesi Celalettin Ökten İ.H  Ortaokulu öğrencisi Semine Nisa Gaşi üçüncü oldu.