19.04.2022

MUKABELEYE KATILAN ÖĞRENCİLER İFTARDA BULUŞTU

Manisa İl Müftülüğü, Kredi Yurtlar Kurumu (KYGM) Yurtlarında Manevi Danışmanlar tarafından Ramazan Ayı dolayısıyla gerçekleştirilen mukabele programına katılan üniversiteli gençlere özel Türkiye Diyanet Vakfı Manisa Şubesi Kadın Aile ve Gençlik Çalışmaları Merkezi'nde iftar daveti verdi.

İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü organizesinde gerçekleştirilen iftar programında gençlere hitap eden Manisa İl Müftü Yardımcısı Sevinç Tepekaya şunları kaydetti: “Kur’an-ı Kerim hayat rehberimiz, yol göstericimiz, ne zaman açıp okusak ve bize sunduğu mesajı anlamaya çalışsak hayatımıza ışık tutan farklı bir yönüyle mutlaka karşılaşıyoruz. Rahmet ayı Ramazan’da günlük telaşlarımız, derslerimiz, sınavlarımız olsa da, ders aralarında mola verdiğimiz zamanlarda, bir çay kahve içimi kadar vakit de olsa onun bize sunduğu rahmetten uzak kalmamalı, bize sunduğu mesajı anlamaya gayret göstermeliyiz. Bu anlamda vize haftasında olmanıza rağmen Kur’an Ayı Ramazan’da Kur’an okumayı ihmal etmediğiniz ve onu hayatınızın öncelikleri arasına aldığınız için sizleri tebrik ediyor ve size teşekkür ediyorum” dedi.

Yiğitbaş Veli Gençlik Merkezi Öğrencileri tarafından Türk Sanat Musikisi eserlerin icra edildiği programın sonunda katılımcılara bir Osmanlı geleneği olarak “diş kirası” hediyesi takdim edildi.

Programa Manisa İl Müftü Yardımcısı Sevinç Tepekaya, GSB Ayşe Hafsa Sultan Yurt Müdürü Ebru Acar, Muradiye Yurt Müdürü Mehtap Şirin, Manisa Yurt Müdürü Nisanur Yıldırım, İl Gençlik Koordinatörü Mukaddes Dilbaz, manevi danışmanlar ve üniversiteli öğrenciler katıldı.