19.04.2022

GÖRDES'TE GENÇLİK BİLGİ YARIŞMASI'NDA DERECEYE GİRENLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

Manisa’nın Gördes İlçesi’nde Siyer-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.

Diyanet İşleri Başkanlığının, Hz. Peygamber’in (Sav) örnek şahsiyeti ile ahlâkî değerlerini gençlere tanıtmak, dini, ahlaki ve manevi değerleri canlı tutmak amacıyla, ortaokullarda öğrenim gören öğrencilere yönelik ülke genelinde düzenlediği Siyer-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması’na katılarak Gördes İlçesi’nde dereceye giren öğrencilere Gördes İlçe Müftülüğü tarafından ödül töreni düzenlendi. Gördes Belediyesi tarafından ilave ödüllerle desteklenen yarışmanın ödül töreninde konuşan İl Müftüsü Mustafa Soykök dereceye giren öğrencileri ve ailelerini tebrik ederek; “İnsanlığın geleceğine dair Hz. Peygamberin söylediği, vaat ettiği ne varsa bunu gerçekleştirecek olan siz gençlersiniz. Yeryüzüne adalet, yeryüzüne merhamet ve iyilik sizin ellerinizle egemen olacak” dedi.

Gördes Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen törende dereceye giren öğrencilere ödülleri İl Müftüsü Mustafa Soykök, İlçe Kaymakamı Muhammet Özyüksel, Belediye Başkanı Muhammet Akyol ve İlçe Müftü Vekili Halil Tüysüz tarafından verildi.

2022 Siyer-i Nebi Gençlik Bilgi Yarışması’nda Gördes ilçesinde Fatih Ortaokulu Öğrencilerinden Esma Ecrin Etiz birinci, Sena Çitik ikinci, Elif Dündar ise üçüncü oldu. Yarışmada dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.

Gördes İlçe Müftülüğü, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gördes Belediyesi iş birliğinde yarışmanın öğrencilere tanıtılması amacıyla okullarda açılan standlarda, ilçede eğitim gören 870 ortaokul öğrencisinden 795’i yarışmaya başvurdu. Yarışmaya katılan ortaokul öğrencileri, Diyanet İşleri Başkanlığı yayınları arasında yer alan "Hz. Muhammed’in Hayatı" adlı eserden sorumlu tutuldu.