27.09.2022

MÜFTÜLÜK DİN DERSİ ÖĞRETMENLERİ İLE BULUŞTU

Manisa İl Müftülüğü yeni eğitim öğretim döneminde gençlere yönelik yapılacak çalışmaları istişare etmek amacıyla din dersi öğretmenlerinin de katıldığı bir toplantı düzenledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici ve İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Abdullah Ölmez'in de katılım sağladığı toplantı Türkiye Diyanet Vakfı Manisa Şubesi Kadın Aile ve Gençlik Çalışmaları Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantıda, 2022-2023 eğitim-öğretim döneminde gençlere yönelik hayata geçirilmesi planlanan çalışmalar değerlendirildi.

Gençliğin sorunları, Diyanet gençlik çalışmalarının etkinliği ve verimliği gibi konu başlıklarının istişare edildiği toplantıya, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri ile imam hatip lisesi meslek dersleri öğretmenleri, gençlik koordinatörleri ve manevi danışmanlar katıldı.

İl Müftüsü Mustafa Soykök yaptığı konuşmada; “İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol vesilesi ile okullarda ve gençlik merkezlerimizde gençlerimize hizmet veriyoruz. Gençlerimizin ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda, gönüllülük esasına dayalı faaliyetler yürütüyoruz. Gençlik merkezimizde öğrencilere yönelik kurslar açılıyor. Gençlik koordinatörlüğü bünyesinde bir spor kulübümüz mevcut. Amacımız gençliğin değer yargılarını yeniden belirleyerek gönüllerine dokunmak ve onları çağın şartlarına göre yetiştirmek. Lise ve ortaokullarımızda gerçekleştirilecek gençlik çalışmalarında okul idarecilerimiz ve siz kıymetli öğretmenlerimiz ile etkin işbirliği sağlayarak insani erdemlerle donatılmış, her yönden iyi yetişmiş, ruhen ve bedenen dinamik bir gençliğe sahip olmak” ifadelerini kullandı.

Soykök; Hayber savaşında Sevgili Peygamberimiz’in Hz. Ali’ye hitaben “Allah senin vesilen ile bir kişiye hidayet ederse, bu senin için dünya ve dünyada olanlardan hayırlıdır.” hadisi şerifi düsturuyla sizlerin de desteğiyle hizmet etmeye devam edeceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici ise;

“Gönüllerine giremediğimiz gençlerin ellerinden tutamayız. O sebeple gençlerin gönüllerine hitap etmeliyiz. İl Müftülüğümüze bağlı Gençlik Merkezleri öğrencilerimiz için nezih bir ortam sunuyor. Gönül rahatlığı ile öğrencilerimizi gençlik merkezlerine getirebiliriz. İki devlet kurumu arasında var olan protokol gereği buralarda programlar yapabiliriz.

Sezai Karakoç merhumun dediği gibi “Terhisi ancak ölümle olan bir ruh savaşının adamıdır diriliş eri.” Bizim de gençlerimiz için tüm mücadelemiz” diye konuştu.