16.11.2022

İL MÜFTÜSÜ MUSTAFA SOYKÖK'TEN PERSONELE VEDA

Manisa İl Müftülüğü ve İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından, Türkiye’de yaşayan yabancılara yönelik göç yönetimi alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgi vermek amacıyla Kültür Sitesi Lale Salonunda program düzenlendi.

Manisa İl Müftüsü olarak görev yapmakta iken Tekirdağ İl Müftüsü olarak atanan Mustafa Soykök Şehzadeler ve Yunusemre İlçe Müftülüğü personeline veda etti.

Programda personele hitap eden Müftü Soykök; “İki buçuk yıldır siz kıymetli hocalarımızla birlikte müftünüz ve ekibin bir parçası olarak Manisamızda, 17 ilçemizde çok güzel hayırlı hizmetler yapabilmeyi Rabbim bizlere nasip eyledi. Bir başarı varsa şayet Allah’tandır. Bu başarının şahsımıza ait olduğunu düşünmüyorum. Allah’ın takdir ettiği bir kader planı var. Biz orada nerede duracağımıza bakarız. Çalışmışsak, terlemişsek Allah rızası için hizmet etmişsek, bu Rabbimizin bizlere bir lütfu ve ikramıdır. Allah sevdiği kullarını kendi yolunda istihdam eder. Her şeyden önce bütün meslek hayatımıza, siz hocalarımız da ben de açıkçası bu şekilde bakmamız gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığının çizdiği vizyon ve misyon gereği hizmet ağının sadece cami ve yatılı kuran kurslarıyla sınırlandırılmış bir pozisyonda olmadığından bahseden Soykök, 4-6 yaş Kur’an Kurslarından, engellilere yönelik çalışmalara, bağımlılıkla mücadeleden, göç ve manevi destek hizmetlerine, aile ve dini rehberlik hizmetlerinden gençliğin ahlaki dejenerasyonuna karşı, milli ve manevi değerlerimizle yetişmelerine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen gençlik çalışmalarına kadar bir çok alanda hizmetlerin olduğunu anlattı.

Müftü Soykök; “Her başlangıcın elbette bir sonu var. Ben iki buçuk yıl boyunca çok keyifli bir şekilde burada sizlerle hizmet etme şerefini elde ettim. Sizler Allah rızası için isimsiz kahramanlıklar yapıyorsunuz. Ama bakın birileri bir şeyler yapıyor sonra gidiyor ve geriye o hizmet kalıyor. Ben size nasıl teşekkür edeyim, hangi kelimelerle teşekkür edeyim ki. Allah hepinizden razı olsun. Hizmetlerimiz esnasında yoğunluğumuzdan dolayı sizleri üzdüysek ve kırdıysak haklarınızı helal ediniz. Benden yana hakkım var ise şayet bütün haklarım helal olsun.” diye konuştu.

Duygulu anların yaşandığı programda Soykök;

“Gençlik çalışmalarında bir ivme kazandık, Mustafa Soykök buradan ayrıldığında bu çalışmalar biterse olmaz. Bu hizmetler şahıslarla değil Allah rızası için devam etmelidir. Allah rızası için il Müftülüğü hizmet binamızın İnşaatı size emanet, Karaköy Kur’an kursumuz size emanet, TDV Kadın Aile ve Gençlik Çalışmaları Merkezimiz size emanet. Yeni gelen müftü arkadaşımızla, kurduğumuz bu sistemli ekiple tüm hizmetlerimizin en güzel şekilde devam edeceğine ben gönülden inanıyorum. Müftü yardımcılarımız ilçe müftülerimiz ve bu işe gönlünü veren siz değerli hocalarımız Allahın izniyle Manisamızda daha nice güzel hizmetler yapacaksınız” diyerek sözlerini tamamladı.