11.11.2022

İL MÜFTÜSÜ MUSTAFA SOYKÖK GENÇLİĞİN MERKEZİNDE GENÇLERLE BULUŞTU

Gençlerin bilgi, ahlak, erdem ve merhamet duygularının gelişmesinin yanı sıra milli ve manevi değerlerine sahip çıkmalarına yardımcı olmak amacıyla Akhisar İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından her hafta farklı konu ve konukların yer aldığı ‘Gençliğin Merkezinde’ isimli program yayın hayatına başladı.

Akhisar Diyanet Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilen ve çekimleri yapılan programın bu haftaki konuğu İl Müftüsü Mustafa Soykök oldu.

“Sosyal Medya Ahlakı ve Sosyal Medyayı Doğru Kullanma” konusunda gençlerle söyleşi gerçekleştiren Müftü Soykök; “Hepimizin bir yaratılış gayesi vardır. Her birimizin yetenekleri ve alışkanlıkları da farklı farklıdır. Bir genç olarak kabiliyetlerimizi keşfederken, o kabiliyetler doğrultusunda insanlığa faydalı olabilecek şeyler üretmeliyiz. Ama bunu sanal alemde gerçekleştirirken daha dikkatli olmamız gerekiyor. Allah (c.c) bütün alemlerin Rabbidir. Öyleyse sanal alem de buna dahildir.” diye konuştu.

İl Müftüsü Soykök’ün gençlerle yaptığı söyleşi programının ardından, eylül ayında girdikleri hafızlık sınavında başarılı olan Ulucami Kız Kur’an Kursu ile Hilaliye Erkek ve Kız Kur’an Kursu öğrencilerine Hafızlık Belgeleri takdim edildi.

“Hafızların yetişmesinde fedakarca emek sarf eden veli ve hocalarımıza teşekkür ediyor, Rabbimizin kelamını hafızalarına kazıyarak Hafızlık Tespit Sınavında başarı sağlayan öğrencilerimizin de her birini tebrik ediyorum.” diyen Müftü Soykök, öğrencilere belgelerini takdim etti.

📺 ‘Gençliğin Merkezinde’ isimli programı her cumartesi saat 18:00’de Akhisar Müftülüğü sosyal medya hesapları üzerinden izleyebilirsiniz..