14.04.2023

AKHİSAR'DA İYİLİK SOFRASI DEPREMZEDE AİLELER İÇİN KURULDU

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ilçede misafir edilen depremzede ailelere yönelik Akhisar İlçe Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Akhisar Şubesi tarafından iftar programı düzenlendi.

Akhisar Diyanet Gençlik Merkezi önünde Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Devran Tasavvuf Musiki Grubunun ilahileri eşliğinde gerçekleştirilen programda, iftar vaktinin girmesiyle oruçlar açıldı.

İftar programına depremzede ailelerin yanı sıra İl Müftüsü Dr. Hasan Hüseyin Güller, İl Müftü Yardımcısı Ömer Kayhan, İlçe Müftüsü Muhammet Salman ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Erdem katıldı.

Programda katılımcıları selamlayan İl Müftüsü Güller, “Öncelikle bu iyilik soframızın kurulmasına vesile olan hayırseverlere, tüm emeği geçenlere ve davetimize icabet eden depremzede kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Rabbim ülkemizi bu tür afetlerden ve acılardan muhafaza eylesin, tekrarını yaşatmasın." diye konuştu.

Acıların büyük olduğunu ancak paylaşılarak bir nebze azaldığını belirten İlçe Müftüsü Salman da, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremler sonrası Akhisar’da misafir edilen depremzede vatandaşların, ilçeye geldikleri ilk günden itibaren maddi ve manevi olarak her zaman yanlarında olduklarını, bundan sonra da gerek müftülük personeli gerek Gençlik Koordinatörlüğü ekibi tarafından tüm imkanlarıyla yanlarında olmaya devam edeceklerini belirtti.