18.04.2023

KADİR GECESİ DUALARLA İDRAK EDİLDİ

İslam dininde "Bin aydan daha hayırlı olduğu" kabul edilen Kadir Gecesi’nde Manisa'daki camiler doldu taştı.

Kentte, Saruhanbey, Hatuniye ve Tarihi Sultan Camileri başta olmak üzere tüm camilere akın eden vatandaşlar, Kadir Gecesi'ni idrak etmek için saf tuttu.

Manisa İl ve İlçe Müftülükleri tarafından düzenlenen Kadir Gecesi programlarında camileri dolduran vatandaşlar, yatsı ve teravih namazlarını kıldı, okunan Kur'an-ı Kerim, mevlit ve ilahileri dinledi. Yoğun ilgi nedeniyle camilere sığmayan cemaat cami avlularına serdikleri hasırlar ve seccadelerin üzerinde namaz kıldı.

Sahura kadar devam eden programların sonunda ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'i görmek isteyen vatandaşlar, camide yoğunluk oluşturdu. Vatandaşlar, cam fanusta bulunan Sakal-ı Şerif'i ziyaret etmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Sakal-ı Şerif'in önünden sırayla geçen vatandaşlar, salavat getirip dua etti.

Cami çıkışlarında hayırseverler tarafından vatandaşlara şerbet, lokma ve simit ikram edildi.