17.05.2023

MANİSA'DA 2023 YILI HAC YOLCULARINA SEMİNER DÜZENLENDİ

Manisa İl Müftülüğü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı 2023 Hac Organizasyonu ve acenteler ile hacca gidecek hacı adayları için "Hac Eğitim Semineri" düzenlendi.

Tarihi Bedesten Salonu’nda düzenlenen seminere, çok sayıda hacı adayı katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan seminerde konuşan İl Müftüsü Dr. Hasan Hüseyin Güller, 2023 yılında 1487 hacı adayının Manisa’dan hacca gideceğini ifade etti.

Müftü Güller, “Yıllarca süren heyecanlı bekleyişin ardından hac ibadetlerinizi yerine getirmek üzere kutsal topraklara doğru yola çıkmaya hazırlanıyorsunuz. Her yıl büyük bir umutla beklediğiniz kutlu davete bu sene erişmiş olmanın mutluluğunu bizler de sizlerle birlikte yaşıyoruz.” dedi.

Hac ibadetinin Allah’ın (c.c.) rızasını kazanma, vermiş olduğu sağlık, zenginlik nimetlerinden dolayı şükretmek ve Allah’a (c.c.) yakınlaşmak için gerçekleştirildiğinin altını çizen Müftü Güller; “Dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşayan, dilleri ve ırkları farklı olan Müslümanlarla aynı amaç doğrultusunda bir araya geleceksiniz. Takva dışında kimsenin kimseye bir üstünlüğü olmadığı şuuruna varacak, Allah’ın (c.c.) huzurunda mal, mülk, makam, mevki gibi farklılıkların önemsiz olduğunu ve bütün Müslümanların eşit olduğunu hissedeceksiniz. Giyeceğiniz beyaz ihramlarla ölümü hatırlayacak, ölmeden önce tövbe etme fırsatını yakalayacaksınız.

Diyanet İşleri Başkanlığımız sizlerin hac ibadetini doğru, huzurlu ve güvenli bir şekilde yapabilmeniz için hizmet kalitesini ve standardını her yıl daha ileriye seviyeye taşıyor. 17 ilçemizde bin 487 hacı adayımız için düzenlediğimiz bu seminerler de hac ibadetinizi yerine getirmeden önce sizlerin bilgilenmesi ve bilinçlenmesi konusunda büyük önem arz ediyor” ifadelerini kullandı.

İki gün süresince devam edecek olan seminerde, İl Müftü Yardımcısı Ömer Kayhan "Hac Yolculuğundan önce Maddi Maddi Manevi Hazırlık ve Bir Arada Yaşama Bilinci", İl Müftü Yardımcısı Sevinç Tepekaya "Kadınlara Özgü Konular", Yunusemre İlçe Müftüsü Mehmet Nedim Bakır "Haccın Hikmeti ve Hacdaki Sembollerin Anlamı”, Şehzadeler İlçe Müftüsü Adem Dobur “Hz Peygamber, Mescid-i Nebevi ve Medine” Halk Sağlığı Uzmanı Dr. Sevil Babuş "Hacda Dikkat Edilmesi Gereken Temel Sağlık Bilgileri" konulu seminerler gerçekleştirdi.

Seminer sonrası İl Müftülüğü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla hacca gidecek vatandaşlara valiz, omuz çantası, Kur’an-ı Kerim ve Meali, ilmihal ile hacda yapılacak dualarla ilgili kitap ve hac rehberi hediye edildi.