16.05.2023

AKHİSAR İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ TARAFINDAN AİLE HAFTASI ETKİNLİKLERİ KAPSAMINDA "EN GÜVENLİ SIĞINAĞIMIZ AİLE" KONULU KONFERANS DÜZENLEDİ

Bülent Ciğeroğlu Konferans Salonunda Akhisar İlçe Müftüsü Muhammed Salman’ın açış konuşmasıyla başlayan programda Aile Dini Rehberlik Bürolarının (ADRB) hizmetleri tanıtıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığının Aile Haftası münasebetiyle hazırlamış olduğu sinevizyon gösteriminin ardından İl Müftüsü Dr. Hasan Hüseyin Güller tarafından “En Güvenliği Sığınağımız Aile” konulu konferans gerçekleştirildi.

Müftü Güller konuşmasında; “Aile kurumu, ilk insan olan Hz. Adem ve Hz. Havva (as) ile kurulmuş toplumun temel taşıdır. Toplumlar ailelerden oluşur. En ilkel toplumlara baktığımız zaman bile orada ailenin var olduğunu görürüz. İslamiyet'ten önceki diğer ilahi dinlerde de ailenin var olduğuna şahit oluruz. Hatta Yahudilik ve Hristiyanlıkta aile sosyal ya da toplumsal bir oluşumdan daha öte dinin kaçınılması mümkün olmayan bir emri olarak algılanmıştır. Bizim haklarımız vardır, sorumluluklarımız vardır. Evlenmek bizim hakkımız ise o evliliği yürütmek için gayret göstermek bizim sorumluluğumuzdur. Evlat sahibi olmak bizim hakkımız ise o evlat dünyaya geldikten sonra onu en iyi şekilde eğitmek, yetiştirmek, annesine, babasına, vatanına, devletine, milletine, tüm insanlığa hayırlı bir evlat olarak yetişmesi için gayret göstermek bir sorumluluktur. Biz haklarımızı görüyoruz ama sorumluluklarımızı biraz göz ardı ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Program Akhisar İlçe Müftülüğü’nde 30 yıl görev yapan Kur'an Kursu Öğreticisi Tayyibe Kuzucuk’a plaket ve Müftü Güller’e çiçek takdiminin ardından sona erdi.