26.05.2023

İL MÜFTÜSÜ DR. HASAN HÜSEYİN GÜLLER MİNİK ÖĞRENCİLERİN YILSONU HEYECANINA ORTAK OLDU

Şehzadeler İlçe Müftülüğü Karlıpınar 4-6 yaş Kur’an Kursu’nda eğitim gören öğrenciler için “Yıl Sonu Kapanış Programı” düzenlendi.

Programda minik öğrencilerle bir araya gelen İl Müftüsü Dr. Hasan Hüseyin Güller; "Eğitim ilk olarak ailede başlar. Daha sonra yetiştirildikleri yerler ve ortamlarda şekillenir. Peygamber Efendimiz (s.a.s) ‘Her doğan İslam fıtratı üzere doğar. Sonra anne babası onu yahudi, hristiyan veya mecusi yapar.’ buyuruyor. İşte bu noktada çocuklarımızın geleceklerini şekillendirme ve dinine, vatanına, milletine bağlı olarak yetişmeleri noktasında aileler olarak üzerimize büyük sorumluluklar düşmektedir.” diye konuştu.

Müftü Güller, “Diyanet İşleri Başkanlığımızın 2014 yılından itibaren resmi olarak başlatmış olduğu 4-6 yaş Kur’an kurslarımızın çocuklarımızın fıtrat üzere eğitilmelerinde önemi çok büyük. Bu kurslarımız sayesinde çocuklarımız Allah sevgisi, Peygamber sevgisi ile milli ve manevi değerlerine bağlı olarak yetişmekte ve yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim ile erken yaşta buluşmaktadır. Cenabı Hak bu değerlerle çocuklarımızı yetiştirmeyi cümlemize nasip etsin. Büyük bir emek ve sabır ile bu eğitim öğretim dönemini tamamına erdiren yavrularımızı tebrik ediyor, onları yetiştiren öğreticilerimize ve ailelerine teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Program minik öğrencilerin okuduğu Kur’an-ı Kerim, ilahiler ve sema gösterilerinin ardından belge takdimiyle sona erdi.

Programa Şehzadeler İlçe Müftüsü Adem Dobur, şube müdürleri, Kur’an kursu öğreticileri ve minik öğrencilerin aileleri katıldı.