25.02.2024

HÜSN-İ TİLAVET KURSU SINAV DUYURUSU

Hüsn-i Tilavet Kursu Sınav Duyurusu

Başkanlığımızca, cami ve Kur’an kursu hizmetlerini yürüten personelin Kur’an tilaveti ile ilgili bilgi ve becerilerini geliştirmek, Kur’an-ı Kerim’i usulüne uygun güzel bir eda ile okumalarını sağlamak amacıyla Akademi merkezlerinde 15 Nisan – 25 Ekim 2024 tarihleri arasında “Hüsn-i Tilavet Kursu” düzenlenecektir.

Bu çerçevede;

1. Kursun ilk üç aylık dönemi sonunda yapılacak ara sınavda başarısız olanlar, ilişikleri kesilmek üzere Akademi Başkanlığına bildirilecektir.
  2. Kursa mahallinden (gündüzlü) katılacak imam-hatip ve müezzin-kayyımlar, öğle ve ikindi vakitlerinde görevlerinden muaf tutulacaklardır.
  3. Kursa mahallinden (gündüzlü) katılacak kadın Kur’an kursu öğreticilerinin programları öğleden sonraları planlanacak, ders kredisi esas alınmak suretiyle gerektiğinde kurs süresi de uzatılabilecektir.

A. HÜSN-İ TİLAVET KURSU SINAVINA BAŞVURULARDA ARANAN ŞARTLAR:

1. İmam-hatip, müezzin-kayyım ve Kur’an kursu öğreticisi ünvanlarında fiilen çalışıyor olmak, (Talim ve Tashih-i Huruf Kursunu başarıyla tamamlamış olmak/hafız olmak tercih sebebidir.)
  2. Başkanlık teşkilatında, kadrolu veya sözleşmeli olarak en az 1 (bir) yıl çalışıyor olmak,
  3. Memuriyette adaylığı kaldırılmış veya 15 Nisan 2024 tarihine kadar kaldırılacak olmak,
  4. Dini Musiki kabiliyeti olmak,
  5. Kurs süresince askerlik (bedelli askerlik dahil), yurt dışı, hac, umre görevi vb. sebeplerle kursa ara verme durumunda olmamak,
  6. Tashih-i Huruf (6 ay süreli), Yüksek İhtisas, Aşere, Takrib, Dini Musiki kursu mezunu olmamak.

B. SINAV DUYURUSU VE SINAV KOMİSYONU:

1. İlimiz Müftülüğüne 4 dört kontenjan tanımlanmış olup, sözlü sınav sonucuna göre başarılı olan adaylar  Denizli  Dini  İhtisas  Merkezinde  15  Nisan  2024  tarihinden  itibaren  6  (altı)  ay  süreyle  eğitim göreceklerdir.
  2. Başvurular   23 Şubat  2024  -  28 Şubat  2024 tarihleri  ve  bu tarihler  arsında mesai  saatleri içerisinde İlçe Müftülüklerimize matbu dilekçe ile yapılacaktır.
  3. İlçe Müftülükleri 28 Şubat 2024 tarihi mesai bitiminde almış oldukları başvuruları toplu olarak İlimiz Müftülüğüne bildireceklerdir.
  4. Sözlü  sınav  29  Şubat  2024  tarihinde  saat:  08.30'da  İlimiz  Müftülüğü  hizmet  binasında başlayacak, aynı gün tamamlanamaması halinde ertesi gün devam edecektir.

C. SINAV ŞEKLİ:

1. Sınav komisyonları, adayın Kur’an-ı Kerim’i talim üzere yüzüne ve ezbere okuma becerisini, dini mûsikî kabiliyetini ve ilmihal bilgisini ölçecek, 70 ve üzeri puan değerlendirmesine göre başarı sırasını belirleyeceklerdir.
  2. Kursa gündüzlü olarak katılmak isteyenlerin kurs programını düzenli bir şekilde takip edebilmeleri hususu, değerlendirmelerde göz önünde bulundurulacaktır.
  3. "Hüsn-i Tilavet Kursu" sınavına giren adaylar arasından başarı durumları itibarıyla kursa katılmasına ihtiyaç görülmeyenlerin isimleri, sınav komisyonlarınca tespit edilecektir. Tespit edilen isimler EHYS/Eğitim Yönetiminde açılacak "Doğrudan Hüsn-i Tilavet Belge Sınavı-2024" başlıklı modüle İl Müftülükleri tarafından 04 Mart 2024 tarihi mesai bitimine kadar girilecektir.
  4. Doğrudan belge sınavı, bilahare duyurulacak olup sınav sonucunda başarılı olanlara "Başarı Belgesi" verilecektir. Başarısız olanlar 15 Nisan 2024 tarihinde başlayacak Hüsn-i Tilavet Kursuna katılabileceklerdir.

D. DİĞER HUSUSLAR:

1. İller için belirlenen kontenjan sayısınca yedek kursiyer seçimi yapılabilecektir. Kursa katılmaya hak kazanıp da mazeretleri nedeniyle başlayamayanların yerine kursun ilk haftasında yedeklerden kursiyer alımı yapılacaktır.
  2. Yerleştirme işlemleri tamamlanan kursiyerlerin yer değiştirme talepleri dikkate alınmayacaktır.

İlgililere duyurulur.