08.03.2024

MANİSA'DA GENÇLİK HİZMETLERİ KONUŞULDU

Manisa İl Müftülüğü tarafından düzenlenen “Gençlik Hizmetleri Eğitimi” seminerinde gençlik hizmetlerinde yapılan faaliyetler ele alındı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından gençlere yönelik yapılan eğitsel, sosyal, kültürel ve sportif  faaliyetlerin verimliliğini artırmak amacıyla eğitim seminerleri düzenleniyor.

Bu kapsamda Manisa İl Müftülüğü tarafından il geneli gençlik koordinatörleri, manevi danışman ve izcilere yönelik “Gençlik Hizmetleri Eğitimi Semineri” düzenlendi.

Manisa Diyanet Akademi Konferans Salonunda düzenlenen seminere İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cağfer Karadaş ve Diyanet Gençlik Koordinatörlüğü biriminde görev yapan personel katıldı.

Kur’an-ı  Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan İl Müftüsü Şükrü Kabukçu, yapılan hizmetlere vurgu yaparak, “Mesai mefhumu gözetmeksizin geleceğimizin teminatı gençlerimiz için çalışan gayret gösteren tüm hocalarımı yürekten kutluyor ve kendilerine teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Programın ilk oturumunda Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cağfer Karadaş “Gençlerle Etkili İletişim Teknikleri ve Liderlik Becerileri ile Gençlerin Sık Sorduğu Sorular ve Güncel Meseleler” konusunda seminer verdi.

Programın ikinci oturumunda ise il gençlik koordinatörü, sosyal medya sorumlusu ve izci liderleri tarafından “Diyanet Gençlik Hizmetleri”, “Dijital Medya Okuryazarlığı ve Gençlik Hizmetlerinde Sosyal Medya Etkisi”, “Gençlere Yönelik Hizmetlerde Oyun ve Drama Örnekleri” konulu sunumlar gerçekleştirildi.