28.04.2018

İL MÜFTÜMÜZ SİNAN CİHAN’IN BERAT KANDİLİ MESAJI

30 Nisan 2018 Pazartesi gününü Salı’ya bağlayan gece mübarek “Berat Kandili”ni hep birlikte idrak etmiş olacağız. Berat Kandili; Yüce Rabbimizin rahmet ve mağfiretine sığındığımız, kalplerimizi tövbe-istiğfar ile arındırdığımız Şaban ayının 15. gecesidir.

Yüce Allah’ımızın bizlere gönderdiği ilahi mesajlarına kulak vermekle, onun ahlaki erdemlerini hayatımıza yansıtmakla ancak bu mübarek gecenin bize sunduğu manevi iklimde Beratımızı almış oluruz.

Öyleyse; Yüce Yaratıcımızın ilahi mesajlarına kulak verip bu gecenin manevi ikliminden istifade edelim. Ahlaki erdemleri hayatımıza yansıtalım. Her türlü ayrımcılığı, bencilliği ve düşmanlıkları geride bırakalım. Hayatın geçici olduğunu, ölümün hak ve kaçınılmaz olduğunu düşünelim. Tek kurtuluş yolunun iman ve salih amel ile olacağını hiç hatırımızdan çıkarmayalım. İnsanı insan olduğu için sevip, Yaratandan dolayı hoş görüp dünyaya biraz da rahmet penceresinden bakalım. Etrafımıza kin ve nefret yerine, sevgi ve barış tohumları ekelim.

Bu duygu ve düşüncelerle tüm Manisalı hemşerilerimizin Berat Kandilini tebrik eder, bu gece de yapılan tüm duaların Milletimizin, İslam âleminin birlik ve beraberliğine, insanlığın hidayetine vesile olmasını Cenabı Hak’tan niyaz ediyorum.

Sinan CİHAN

İl Müftüsü