12.10.2018

Kur'an Kursu Öğreticilerine "Biz Bir Aileyiz" Semineri

Manisa İl Müftülüğünce 1-7 Ekim 2018 Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle Manisa Diyanet Eğitim Merkezinde İl Geneli Bayan Kur’an Kursu Öğreticilerine 05.10.2018 Cuma günü saat 14.30’da “Biz Bir Aileyiz” konulu konferans düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Doç. Dr. Ülfet GÖRGÜLÜ katıldı.

Açılış konuşmasını Manisa İl Müftü Yardımcısı Sayın Sevinç TEPEKAYA yaptı. Konuşmasında öğreticilere hitaben “Biz Bir Aileyiz” konulu konferansın önemine değindi. Birlikte ve sıkı çalışmanın, öğreticiler arasındaki iletişimin önemli olduğunu belirterek  Sayın Ülfet GÖRGÜLÜ’ye konferansa katılımlarından dolayı teşekkür etti ve sözü Sayın Ülfet GÖRGÜLÜ’ye bıraktı.

Sayın Ülfet GÖRGÜLÜ aile olmanın, birlik ve beraberlik içinde çalışmanın camia olarak da bu konuda duyarlı olmanın önemine değindi. Kur’an-ı Kerimde Hz. Meryemin bu konuda nasıl bir örnek teşkil ettiğini Hz. Peygamber (sav)’in bu konuda eşleriyle olan ilişkilerine ve o konuda eşlerine yönelik sorumluluklar konusunda bilgilendirildiğini konusuna değindi.

Günümüzde aile olmanın önemi, birlik ve beraberliğin önemi konusunda öğreticilerin tüm halka önderlik etmeleri hususunda uyardı.

Kur’an’ın ve Hz. Peygamberin uygulamalarının bu konuda örnek teşkil ettiğini belirtti ve tüm öğreticilere bu konuda başarılar dileyerek konferansını bitirdi.

Daha sonra İl Müftü Yardımcısı Sevinç TEPEKAYA Ülfet GÖRGÜLÜ’ye ve katılımcılara  teşekkür ederek konferans nihayet buldu.