04.04.2019

Din Öğretimi Formasyon Eğitimi

İlimiz Müftülüğünce Manisa Diyanet Eğitim Merkezi Konferans Salonunda 345 İmam Hatibin katılımıyla 23 Mart 2019 Cumartesi günü 08.30-17.00 saatleri arası “Din Öğretimi Formasyon Eğitim” semineri düzenlenmiştir.

Seminerin açış konuşması İlimiz Müftüsü Sinan CİHAN tarafından yapılmış olup, konuşmacı olarak “Din Dili ve İletişim” konusunda Diyanet İşleri Başkanlığı Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi Müdürü Osman EGİN, “Din Hizmetlerinde İlkeler ve Yakın Tarihimizden Örnekler” konusunda Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet KOÇ, “Cami Merkezli Eğitim Etkinlikleri” konusunda Tekirdağ Vaizi Hüseyin ÖRESİN, “Din Görevlisinin Fetva Verme Usulü: Kaynaklar, İlkeler, Teknikler” konusunda İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Abdullah TIRABZON’un konuşmacı olarak katıldığı seminer çalışması başarılı bir şekilde gerçekleşmiştir.

Seminere İlimiz İlçelerinde B ve C grubu Camilerde görevli İmam Hatiplerin tamamı katılmıştır.

TİDEF’ten destek alınarak gerçekleştirilen seminerimizin katılımcılar tarafından beğenildiği, verimli olduğu ve zaman zaman tekrarlanması istenmiştir.

Seminere katılan tüm görevlilere TİDEF yayınlarından yazar Şaban KARAKÖSE tarafından Etkili Din Görevlisi kitabı hediye olarak dağıtılmıştır.