29.04.2019

Din Görevlileri Arası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması

2019 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları inceleme Kurulunca düzenlenmesi istenilen Din Görevlileri arasında İl birinciliği yarışması gerçekleştirilmiştir.

1- 17 Nisan 2019 Çarşamba günü Şehzadeler İlçesi Muradiye camiinde Erkek Kur’an Kursu Öğreticileri , İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımlar arasında Hafızlık İl birinciliği yarışması yapıldı.

İl birincisi olarak Saruhanlı İlçesi Develi Mah. Camii İmam-Hatibi Mehmet TEKİNALP seçilmiştir.

2- 18 Nisan 2019 Perşembe günü İl Müftülüğünde Kadın Kur’an Kursu öğreticileri arasında Hafızlık ve Kur’anı Kerimi güzel okuma yarışması gerçekleştirildi.

Hafızlık yarışmasında Akhisar İlçesi Ulu Camii 4/B Sözleşmeli Kur’an Kursu Öğreticisi Sümeyye KARA, İl birincisi seçilmiştir.

Kur’anı Kerimi Güzel Okuma Yarışmasında ise Demirci İlçesi Kılavuzlar Mahallesi Kur’an Kursu Öğreticisi Hafize AYPAK İl birincisi olmuştur.

3- 24 Nisan 2019 Çarşamba günü Şehzadeler İlçesi Muradiye Camiinde Erkek Kur’an Kursu Öğreticileri, İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyımlar arasında Kur’anı Kerimi Güzel Okuma Yarışması gerçekleştirildi.

İl birincisi olarak Kırkağaç İlçesi Karakurt Mahallesi Kurs Camii 4/B Sözleşmeliİmam-Hatibi Adem BİLGETAY seçilmiştir.

İl birincileri İl Müftülüğü tarafından 200 (İki Yüz TL ) ile ödüllendirilmiştir.