31.05.2019

İl Müftümüz Sinan CİHAN'ın Kadir Gecesi ve Ramazan Bayramı Mesajı

31 Mayıs Cuma gününü, 1 Haziran Cumartesiye bağlayacak olan Kadir gecesine bir kez daha kavuşmanın sevinç ve mutluluğunu yaşayacağız.

Kadir Gecesi'ni diğer bütün zaman dilimlerinden üstün kulan özellik, bütün insanlık için hidayet rehberi olan Yüce Kitabımız Kur'an-ı Kerim'in bu gecede indirilmeye başlanmış olmasıdır.

İnsanları karanlıktan aydınlığa çıkaran, doğru yolu gösteren ve Peygamber Efendimizin en büyük mucizelerinden biri olan Kur'an-ı Kerim, bu gecede inmeye başlamıştır. Nunun içindir ki; Kur'an-ı Kerim'de azamet ve şeref anlamına gelen ve "Kadr" ismiyle bilinen bu geceye müstakil bir sure tahsis edilmiş ve bu gece en güzel biçimde tasvir edilmiştir.

Kadir Gecesini, Kur'an-ı Kerim'in kadrini kıymetini bildiğimiz oranda hakiki anlamda ihya etmiş oluruz. Kur'an'ın hak, hakikat, ahlak ve adalet ilkelerine sarıldığımız ölçüde bu gece, ömre bedel manevi gelişmeler yaşayabilir; Kur'an'ın barış, esenlik mesajlarına değer verdiğimiz nispetle de Allah'ın meleklerinin, yeryüzüne barış ve esenlik getirmek üzere indiklerinin idrakine varabiliriz.

Bu duygularla tüm Manisalı hemşerilerimizin Kadir Gecesini ve idrak edeceğimiz Mübarek Ramazan Bayramını tebrik eder, Milletimize ve İslam Alemine iyilik ve güzellikler getirmesini Yüce Allah'ımızdan niyaz ederim.

Sinan CİHAN

İl Müftüsü