28.07.2020

"BİR İYİLİK SICAK BİR YUVA"

Suriye’de savaşın başladığı 2011 yılından beri mağdur ve mazlumlara; gıdadan barınmaya, giysiden sağlık hizmetlerine, eğitimden dini faaliyetleri destekleme hizmetine kadar her alanda aralıksız destek veren Türkiye Diyanet Vakfı, "Bir İyilik Sıcak Bir Yuva" sloganıyla, bölgede zor şartlarda yaşam mücadelesi veren aileler için 28 metrekare büyüklüğünde 2 odalı, içerisinde banyosu, tuvaleti, mutfağı bulunan, her türlü hava şartlarına dayanıklı betonarme iyilik konutları inşa etmeye hazırlanıyor.

"Bir İyilik Sıcak Bir Yuva" kampanyası kapsamında; Müftülüğümüz personeli, Kur’an kursu öğreticileri ve öğrencileri ile hayırseverlerin destekleriyle 7 konutluk destek sağlandı.

Müftülüğümüz personeli bağışladıkları 20 bin 890 TL ile 3 konut, Kur’an kursu öğreticileri ve öğrencileri 12 bin TL ile 2 konut, hayırseverler de 11 bin 53 TL ile 2 konut inşasına destek verdi.. Toplamda 44 bin 420 TL ile 7 konut bedeli toplandı.

Müftülüğümüzün TDV Şehzadeler Şubesi kanalıyla bağışlanan yardımlar, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü ÇAYKARA’ya teslim bağış makbuzu karşılığında teslim edildi. İl Müftüsü Mustafa SOYKÖK, Şehzadeler Müftüsü Mehmet CESUR ve Şehzadeler Müftülüğü personelinin katıldığı tören Şehzadeler Kaymakamlığı'nda düzenlendi.