07.01.2020

CAMİYİ SEVİYORUZ NAMAZLA BULUŞUYORUZ PROJESİ

BİLGİ NOTU (18.01.2020-01.02.2020)

1. Projenin amacı; okula giden çocukların ara tatil dönemlerinde cami ile bağının kurulmasını sağlamak ve cemaat alışkanlığı kazandırmaktır.
  2. Söz konusu programa katılan çocukların listesi hazırlanacaktır.
  3. Programa katılan çocukların durumlarının değerlendirilmesi EK-2 forma işlenecektir.
  4. Çocukların beş vakit namaza devamları, yakınlarını da yanlarında getirmeleri ve ezber yapmaları üzerinden değerlendirmeleri yapılacaktır.
  5. Beş vakit namazlarda puanlar sabah 30, öğle 15, ikindi 15, akşam 15, yatsı 25 puan olarak yazılacaktır.
  6. Çocuğun kendisiyle birlikte cemaatle namaza katılan bir yakını için her vakit başına 5 ek puan verilecektir.
  7. Ezberlenen her sure ve dua başına 50 puan verilecektir.
  8. Puanların toplanması sonucunda ilkokul ve ortaokul çocuklarının durumları farklı kategoride değerlendirilmek üzere birinci, ikinci ve üçüncülere mahalli imkanlar ölçüsünde 02.02.2020 tarihinde ailelerinin ve cemaatin de katılacağı bir program ile ödüller verilecektir.
  9. Yapılan program DİBBYS (DHYS) sisteminde “Faaliyet Kaydetme” ekranından “Cami, Çocuk ve Namaz Buluşması” sekmesine kaydedilecektir.
  10. Program ile ilgili 10 Ocak ve 17 Ocak 2020 tarihlerinde Cuma hutbesinden sonra vatandaşlara duyuru yapılacaktır.