15.03.2022

Lise Öğrencileri Arasında Şiir Yazma ve Ortaokul Öğrencileri Arasında Kompozisyon Yazma Yarışması Sonucu

Diyanet İşleri Başkanlığımızca, "18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi" etkinlikleri kapsamında devletin bekası, milletin huzuru için iman dolu göğüsleriyle Çanakkale'yi geçilmez kılan, Anadolu'daki Milli Mücadele'nin meşalesini ateşleyen şehitlerimizin kutlu mücadelesini diri tutmak amacıyla lise öğrencileri arasında “Şiir Yazma” yarışması ve "12 Mart İstiklâl Marşı'nın Kabul Edildiği Gün ve Mehmet Âkif ERSOY'u Anma Günü" etkinlikleri kapsamında Kurtuluş Savaşı'nın amacını ve ruhunu, milletin bağımsızlık istek ve azmini dile getiren İstiklâl Şairimiz'in dizelerinde hissettiğimiz milli ve manevi ruhu yansıtacak ve yaşatacak şekilde ortaokul öğrencileri arasında “Kompozisyon Yazma” yarışması 14.03.2022 tarihinde İlçe Müftülüğümüzde düzenlenmiştir. Dereceye giren öğrenciler aşağıdaki gibidir:

Turgutlu İlçe Müftülüğü "Lise Öğrencileri Arası Şiir Yazma Yarışması" dereceye girenler;

No Adı Soyadı Okulu Puanı
1 Dilara ADAŞ Halil Kale Fen Lisesi 95,25
2 Sekine Nur BAKAY Senem Aka Anadolu Lisesi 93
3 Ertuğrul TEKİN Halil Kale Fen Lisesi 90
3 Zeynep Şahin Halil Kale Fen Lisesi 90

Not: Ertuğrul TEKİN ve Zeynep ŞAHİN aynı puanı aldıklarından her ikisi de 3. olmuştur.

Turgutlu İlçe Müftülüğü "Ortaokul Öğrencileri Arasında Komposizyon Yazma Yarışması" dereceye girenler;

No Adı Soyadı Okulu Puanı
1 Begüm Naz ÜNAL Şehit Abdullah Tayyip Olçak Ortaokulu 95,25