13.04.2021

Bu Ramazan Sigarayı Bırakıyorum Hayatıma Yeni Bir Başlangıç Yapıyorum

İnsan, Allah'ın en güzel şekilde yarattığı, bilgi ile donattığı, sayısız nimetler sunduğu, iyilik ve güzellikler ikram ettiği bir varlıktır. Sayısız nimeti ikram eden Allah Teâlâ, insandan; bunların kadir ve kıymetini bilmesini, verdiği ilahi emanetlerin iyi kullanılmasını, hiç birinin tehlikeye atılmamasını ve verimli bir şekilde değerlendirilmesini istemiştir. Bu nedenledir ki dinimiz, insan hayatının korunmasını esas almış, buna zarar verecek unsurların ortadan kaldırılmasını emretmiştir.

Bugün dünya milletlerini kıskaç altına alan, sadece bireyleri değil aileleri ve toplumları tehdit eden en ciddi sorunlardan birisi bağımlılıktır. Bağımlılık insanları hayatın manasından, var oluşun gayesinden ve yaratılış hikmetinden uzaklaştıran her şeydir. Bu bağımlılıktan bir tanesi de sigaradır. Sigaranın insan sağlığı üzerinde pek çok zararlı etkisinin olduğunu bilimsel olarak ortaya koymuş bulunmaktadır.

Yapılan araştırmalar Ramazan ayında sigarayı bırakanların daha başarılı sonuçlar aldıklarını göstermektedir. Manevi olarak kendimizi beslediğimiz bu özel günler, sigara kullanan kişilerin kararlılığına ve iradesine de pozitif katkılar sağlamaktadır. Bu sebeple Ramazan ayını sigara bağımlılığından kurtulmak için bir fırsat olarak değerlendirmek gerekmektedir.

Diyanet İşleri Başkanlığımız, günümüz insanının talep ve ihtiyaçlarını karşılamayı, toplumsal huzur ve bütünleşmeyi sağlamayı bir sorumluluk olarak kabul etmektedir. Toplumumuzun manevi hayatını olumsuz yönde etkileyen kötü ve zararlı alışkanlıklar gibi ortak duyarlılık ve çözüm gerektiren konularda topluma rehberlik etmeyi, bu sorunların çözümüne yönelik çalışmalar yürüten ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde hareket etmeyi bir görev bilmektedir.

Başkanlığımız ile Türkiye Yeşilay Cemiyeti arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde, İlimiz Müftülüğü ve Yeşilay Cemiyeti Manisa Şubesi işbirliğiyle

"Bu Ramazan Sigarayı Bırakıyorum Hayatıma Yeni Bir Başlangıç Yapıyorum’’

kampanyası başlatılmıştır.

Bu kapsamda;

a)Kampanya 13 Nisan - 13 Mayıs 2021tarihleri yapılacak olup, Manisa il ve ilçelerinde yaşayan vatandaşlarımız katılabilecektir.

b)17 Nisan 2021 Cumartesi saat:22.00'da İl geneli bütün personelimizin katılımı ve duyarlı

vatandaşlarımızın destekleriyle #SigarasızRamazan, #SigarasızManisa,#SigarayıBırakıyorum başlıkları altında hashtag çalışması yapılacaktır

c) Sigarayı bırakmak isteyen vatandaşlarımız, Ek-2 form dilekçeyi müftülükten

veya Müftülük web sayfasından temin ederek doldurup tekrar ilçe müftülüğüne teslim edecektir.