03.04.2019

YUNUSEMRE İLÇE MÜFTÜLÜĞÜ 2 NİSAN 2019 TARİHİNDE İFA EDİLEN MİRAÇ PROĞRAMI

Yunus İlçe Müftülüğü olarak Miraç Kandili münasebeti ile 02 Nisan 2019 tarihinde aşağıdaki programlar ifa edilmiştir.

1-Uncubozköy Özel Huzurevinde saat 11: 00 İlçe Müftüsü Mehmet Nedim BAKIR ve cami görevlilerinin iştiraki ile Huzur Evi sakinlerine yönelik olarak program ifa edildi.

2-İmamı Azam Camii’nde saat 14:30 da İl Müftü Yardımcısı Sevinç TEPEKAYA ve bayan Kuran Kursu öğreticilerinin iştirakiyle bayanlara yönelik olarak program ifa edildi.

3- Merkez Efendi Devlet Hastanesi Konferans Salonunda, Hastane Manevi Rehberi Şükrü ÖZDAĞ organizesiyle Yunusemre Müftülüğü Vaizi Mikail POLAT ve Mesir Camii görevlilerinin katılımıyla hastane personeli, hasta ve yakınlarına yönelik bir program ifa edildi.

4-Attarhoca Camii’nde akşam ve yatsı namazı arasında İlçe Müftüsü Mehmet Nedim BAKIR ve cami görevlilerinin iştiraki ile bir program ifa edildi.

5-Akmescit Camisinde akşam ve yatsı namazı arasında Emekli Müftü Yardımcısı ve cami görevlilerinin iştiraki ile bir program ifa edildi.

6-Laleli Mesir Camii’nde akşam ve yatsı namazı arasında Yunusemre Müftülüğü vaizi Recep YAŞAR ve cami görevlilerinin iştiraki ile bir program ifa edildi.

7-Malta Camii’nde akşam ve yatsı namazı arasında Yunusemre Müftülüğü Vaizi Mikail POLAT ve cami görevlilerinin iştiraki ile bir program ifa edildi.

8-Şekerci Hüseyin Dede Camii’nde akşam ve yatsı namazı arasında Manisa Eğitim Merkezi Görevli İbrahim ÇETEKAYA ve cami görevlilerinin iştiraki ile bir program ifa edildi.

Bütün bu programlarda Miraç Kandili önemi ile ilgili vaaz, Kuran-i Kerim Mevlid-i Şerif, İlahi, Kasideler okunarak Dualar yapıldı. Her bir programda gerek hayırseverler ve gerek İlçe Müftülüğü tarafından değişik ikramlar yapıldı.

Miraç Kandili ile ilgili konuşmalarda. Miraç olayının Peygamberimiz (s.a.v.) en büyük mucizelerinden birisinin gerçekleştiği bir olay olduğu, Bu mucize; Peygamberimizin gecenin bir anında Mekke’deki Mescit-i Haramdan Kudüs’teki Mescit-i Aksa’ ya oradan da semanın katlarına Cenab-ı Hakkın huzuruna seyahat ettiği mübarek gecenin adı olduğu üzerine duruldu.

Ayrıca bu gece Allah Resûlü (s.a.s), Miraç’tan ümmetine üç büyük hediyeyle döndüğü üzerinde duruldu

1-Bu hediyelerin birincisi; Peygamberimizin  “Gözümün nuru” dediği beş vakit namazın bu gece farz kılındığı,

2-Mirac’ın bir diğer hediyesi Bakara Suresi’nin son iki ayetidir. Bu âyet-i kerimeler bize iman esaslarını, kulluk şuurunu ve sorumluluk bilincini hatırlatması üzerinde duruldu.

3-Mirac’ın son hediyesi ise ümmet-i Muhammed’den Allah’a ortak koşmayanların günahlarının bağışlanacağı ve sonunda cennete girecekleri müjdesi üzerinde duruldu.

Ayriyeten Miracın yüreğimizde kanayan emaneti ise Kudüs ve Mescid-i Aksâ’dır. Asırlar boyunca Müslümanların idaresi altında “barış ve selamet yurdu” olarak anılan Kudüs, bugün işgalin, zulmün, şiddetin ve acının toprağı haline getirilmiş olduğu üzerinde duruldu.

Son olarak böyle müstesna kandillerde: Ömür muhasebesi yapması, dargınlıkların giderilmesi, yakınların aranarak tebrikleşme yapılması, yoksullar görülüp gözetilmesi, tövbe istiğfar etmeli, dua niyaz yapılması, Peygamberimize bol bol salat ve selam getirilmesi, çocukların sevindirmesi, iyilikler yapmak ve vesile olmanın önemi üzerinde duruldu.