09.04.2020

Din Görevlilerimiz 7/24 Halkımızın Yanında Ve Hizmetinde

Yunusemre İlçe Müftülüğü din görevlileri, 'Vefa Sosyal Destek Grubu' ile birlikte 65 yaş üzeri ve kronik rahatsızlığı olan ihtiyaç sahiplerine destek oluyor.

İçişleri Bakanlığınca yeni tip Korona virüs Covit19 tedbirleri kapsamında 81 valiliğe gönderilen genelgeyle 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanların sokağa çıkmalarının kısıtlanmasının ardından bu durumda olan ve tek başına yaşayan, ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayanların mağdur olmaması için, Kaymakamlığımız başkanlığında Vefa Sosyal Destek Grubu oluşturuldu.

Din görevlileri, Daire personeli ve Müftülük aracımız, Kaymakamlıkça oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubunun çalışmaları kapsamında vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyor.

Bir taraftan yaşlı ve kronik hastaların temel ihtiyaçlarını karşılamak için muhtarlarla birlikte çalışan din görevlilerimiz, diğer taraftan Vefa Sosyal Destek Grubunda vatandaşlarımız mağdur olmaması için 24 saat nöbet tutuyor.

Nöbet saatlerinde Din Görevlilerimiz 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşlarımızın taleplerini ilgili yerlere iletmek suretiyle market, gıda, eczane ve banka işlemleri gibi ihtiyaçlarının yerine getirilmesini sağlıyorlar.

İlçe Müftümüz Mehmet Nedim BAKIR, İlçemiz Kaymakamlığında bu hizmetlerin koordinasyonunu sağlayan görevlilerimizi ziyaret ederek bu süreçte görev alan din görevlilerimize kolaylıklar dileyerek, sağlık çalışanları, kolluk kuvvetleri ve tüm kamu görevlileri ile birlikte kendi ekibine de teşekkür etti.