21.05.2020

PANDEMİDE VEFA SOSYAL DESTEK GRUBUNDAKİ MÜFTÜLÜĞÜMÜZÜN FAALİYETLERİ

İçişleri Bakanlığınca yeni tip Korona virüs Covit19 tedbirleri kapsamında 81 valiliğe gönderilen genelgeyle 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olanların sokağa çıkmalarının kısıtlanmasının ardından bu durumda olan ve tek başına yaşayan, ihtiyaçlarını karşılayacak yakını bulunmayanların mağdur olmaması amacıyla Türkiye’nin dört bir yanında Vefa Sosyal Destek Grupları oluşturulmuştu.

Bu gruplarda yer alan ilçemiz müftülüğüne bağlı camilerde görev yapan İmam Hatip ve Müezzinler, virüse karşı risk grubunda yer alan 65 yaş ve üzeri vatandaşlar ile kronik rahatsızlığı olan kişilerin her türlü ihtiyaçlarını karşılamak üzere ve vatandaşlarımızın mağdur olmaması için 24 saat nöbet tutuyor.

İlimize uygulanan giriş-çıkışlar için izin alma zorunluluğu kapsamında İlçe Müftülüğümüzün hizmet alanının bir bölümünde hizmet vermeye başlayan ve müftülük personelimizin de görev aldığı  Seyahat İzin Kurulu yoğun bir şekilde halkımıza hizmet vermeye devam etmektedir.

Vefa Sosyal Destek grubunda her türlü çalışmalara katılan din görevlileri, öncelikle 65 yaş üstü büyüklerimizin halini hatırını soruyorlar, onların taleplerini dinliyorlar. Bazen sağlıkla alakalı ilaçlarını tedarik etmede, pazar ve market alışverişlerini görmede, faturalarını yatırmada onlara yardımcı oluyorlar. Bazen de kamu bankalarına ait maaş ödemelerini vatandaşlarımıza ulaştırmada din görevlilerimiz ön planda görev alıyor.

Bunların yanında

Maske dağıtımı, PTT hesaplarına yatan paralarını çekip kendilerine teslim edilmesi gibi vatandaşa her türlü hizmetten geri durmayan görevlilerimiz her türlü takdire şayan çalışmalara katılıyor.

Sosyal yardımlaşma organizasyonunda ihtiyaç sahiplerine dağıtılması planlanan yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasında ve hayır sever insanlarımız tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması  istenen gıda kolileri camilerimizde görev alan personelimiz aracılığıyla 1150 ihtiyaç sahibi aileye 1150  gıda kolisinin dağıtımı din gönüllüsü görevlilerimizce yapıldı.

Yine Hacı Nusret ve Birlik Camilerimizde “İmkânı olan getirsin ihtiyacı olan alsın” sloganı ile adeta marketi andıran yardım çalışmalarıyla 880 ailenin ve Türkiye Diyanet Vakfı Yunusemre Şubesince 200 ailenin bir nebze de olsa dertlerine derman olmaya çalışıldı ve çalışılmaya devam edilecektir. Ayrıca TDV Yunusemre Şubesince fitre zekat hesabından hafızlığa çalışan 100 öğrenciye, 120 ihtiyaç sahibi aileye de 150 şer tl yardım yapıldı.

Yapılan çalışmaların ve yürütülen mücadelenin, tarihe not düşülecek türden olduğunu, İlçe Müftülüğümüzün de bu mücadelede yoğun gayret gösterdiğini belirten İlçe Müftüsü Mehmet Nedim BAKIR, şunları kaydetti: “Bugün din görevlilerimiz memleketin dört bir köşesinde olduğu gibi Yunusemre İlçemizde de hem camide görevlerinin başında bulunmaya devam ediyorlar hem de sahada muhtaçların, büyüklerimizin ellerinden tutmaya gayret ediyorlar. Yunusemre Kaymakamlığımız bünyesinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek grubunda   Yunusemre İlçe Müftülüğü personelinden imam hatip, müezzin kayyım, kur’an kursu öğreticisi ve daire personeli olmak üzere bil fill 120 din gönüllüsü personelimiz görev almıştır.

Asli görevleri olan topluma dini ve manevi rehberlik hizmetinin yanında pandemi tedbirleri kapsamında yardıma ihtiyacı olan herkese ulaşmak, ihtiyaçlarını karşılamak, bu süreci sorunsuz bir şekilde yürütmek, verilen görevleri layıkıyle yerine getirmek ve bu süreci en hafif bir şekilde atlatmak için mesai mefhumu gözetmeksizin görevinin başında, görevini yapan ve yapmaya devam eden din gönüllülerimiz bu süreçte insanımızın takdirlerini kazanmıştır.

M. Nedim BAKIR

İlçe Müftüsü