15.09.2021

2021 YILI CAMİLER VE DİN GÖREVLİLERİ HAFTASI MÜNASEBETİYLE ÜLKE GENELİNDE DİN GÖREVLİLERİ ARASINDA DÜZENLENEN HAFIZLIK YARIŞMASI TÜRKİYE BİRİNCİSİ YUNUSEMRE’DEN

Diyanet İşleri Başkanlığınca "2021 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle ülke genelinde düzenlenen 17. Erkek din görevlileri hafızlık Türkiye finali Diyarbakır'a yapıldı.

2021 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası" münasebetiyle ülke genelindeki din görevlileri arasında düzenlenen Hafızlık Yarışması'nda bölge birincisi olarak, finalde yarışmaya hak kazanan Yunusemre İlçe Müftülüğü Karaköy Kuran Kursu hafızlarımızdan, Aliağa Camii Müezzin-Kayyımı Selami Çeviren Türkiye birincisi oldu.

Programa, Diyanet İşleri Başkanı Erbaş’ın yanı sıra Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır, hafızların aileleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Diyarbakır Ulu Camii’nde düzenlenen ‘Erkek Din Görevlileri Hafızlık Yarışması Türkiye Finali’nde dereceye giren hafızların ödüllerini Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş takdim etti.