14.03.2024

İlçe Müftümüz

ÜSAME ANLAĞAN

ÖZGEÇMİŞ

1967 Yılında Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesinde doğdu. İlkokulu Adana’da, Ortaokulu ise yurdun değişik şehirlerinde okudu. 1986 yılında Bursa İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. 1991 yılında Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesini, 2007 yılında ise İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesini bitirdi. Yine aynı yıl Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde Yüksek Lisans eğitimimi tamamladı.

1987 yılında Hakkari’de İmam Hatip olarak göreve başladı. Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı Taşra Teşkilatında, Vaizlik, İlçe Müftülüğü ve İl Vaizliği gibi çeşitli görevlerde bulundu. Haseki Eğitim Merkezindeki İhtisas Kursu da dahil olmak üzere memuriyeti süresince birçok mesleki kurs ve seminere katıldı. Ayrıca birçok kurs ve seminerde ise rehber öğretici olarak görev aldı. Huzurevi ve Cezaevlerinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri verdi. Yalova ve Edirne’de İl Vaizliği görevinde bulundu. Harran, Ceylanpınar ve Nusaybin İlçelerinde Müftü olarak görev yaptı. Halen Manisa İli Sarıgöl İlçe Müftüsü olarak görev yapmaktadır.

Evli ve beş çocuk babasıdır.

Arapça, Farsça ve İngilizce bilmektedir.